برج ایفل پاریس

🟠برج ایفل که نماد شهر پاریس و کشور فرانسه به حساب می‌آید، از مهم‌ترین سازه‌های فلزی دنیا است که تا سال ۱۹۳۰ میلادی به‌عنوان بلندترین سازه دنیا شناخته می‌شد. این جاذبه گردشگری معروف در سال ۱۹۹۱ میلادی به‌همراه مناطق اطرافش در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید. جذابیت برج فقط به نمای آن خلاصه نمی‌شود و رستوران‌هایی همچون ژول ورن، سوغاتی‌فروشی‌های متعدد و سکوهای بازدید با چشم‌انداز شهر زیبای پاریس، آن را به اولویت اول گردشگران فرانسه تبدیل کرده‌اند
برج تماما فلزی‎ ایفل در شهر پاریس و در شمال غرب «پارک شان دو مارس» (Champ de Mars) قرار دارد و همه روزه از گردشگران بسیاری میزبانی می‌کند.

🟠زمانی که شرکت «گوستاو ایفل» (Gustave Eiffel) معروف‌ترین سازه پاریس را برای نمایشگاه جهانی اکسپو ۱۸۸۹ و صدمین سالگرد انقلاب فرانسه ساخت، بسیاری با دیده شک و تردید به این بنای عظیم آهنی نگاه می‌کردند. قبل از پایان ساخت، برج در مرکز بحث‌های زیادی بود و بزرگ‌ترین نام‌های جهان هنر و ادبیات همچون «شارل گونو» (Charles Gounod)، «گی دو موپاسان» (Guy de Maupassant) و «فرانسوا کوپه» (Francois Coppee) آن را به باد انتقاد گرفتند. گروهی متشکل از ۳۰۰ هنرمند، مجسمه‌ساز، نویسنده و معمار با ارسال طوماری به عضو هیئت نمایشگاه پاریس، از وی درخواست کردند که ساخت برج مسخره‌ را که مانند دودکش سیاه غول‌پیکری بر پاریس مسلط خواهد شد، متوقف کند.

🟠در هر صورت، برج ایفل توانست در برابر این چالش‌ها ایستادگی کند و به موفقیتی دست یابد که شایسته آن بود. پس از اتمام برج و در پرتو موفقیت عظیمی که به دست آورد، انتقادها در برابر این شاهکار به چشم نمی‌آمد؛ به‌خصوص که در طول برگزاری نمایشگاه اکسپو ۱۸۸۹ ،برج ایفل دو میلیون بازدیدکننده داشت. پاریس در آن زمان (اواخر دهه ۱۸۰۰ میلادی) مرکز هنر و نقاشی مدرن، شهر دموکراسی و میزبان اولین نمایشگاه جهانی به حساب می‌آمد و ساخت برج ایفل باعث شد که این شهر، محل تولد معماری مدرن نیز محسوب شود.
یکی از نکته‌های جالب درباره ایفل، رنگ‌آمیزی آن است. از آنجا که این برج از آهن ساخته شده است، چندین لایه رنگ روی آن قرار می‌گیرد تا از آن در برابر اکسیده شدن محافظت کند و به این ترتیب، عمر آن طولانی‌تر شود. گوستاو ایفل در سال ۱۹۰۰ میلادی در کتاب خود به نام «برج ۳۰۰ متری» نوشت:

🟠به احتمال زیاد هرگز اهمیت نقاشی برج را متوجه نخواهیم شد که عنصری اساسی در حفاظت از آثار فلزی است و هرچه با دقت بیشتری انجام شود، برج دوام بیشتری خواهد آورد.
برج ایفل از زمان ساخت خود ۱۹ بار نقاشی شده که به‌طور متوسط هر هفت سال یک بار بوده است. رنگ آن چندین بار تغییر کرده و از قهوه‌ای-قرمز به زرد-قرمز، سپس به قهوه‌ای شاه بلوطی و در نهایت به برنز امروزی تغییر رنگ داده است. جالب اینکه حتی امروزه نقاشان هنوز با روش‌های سنتی روزگار گوستاو ایفل کار می‌کنند و بخش اعظم رنگ‌آمیزی برج ایفل با دست انجام می‌شود!
این بنای تاریخی از دهه ۱۹۸۰ میلادی به‌طور مرتب نوسازی و مرمت شده و در طول چند دهه شاهد دستاوردهای قابل‌توجه، نمایش‌های نور فوق‌العاده و بازدیدکنندگان سرشناس بوده است. امروزه برج ایفل همچنان نقش مهمی در پخش برنامه‌های تلویزیونی و رادیویی ایفا می‌کند؛ ضمن اینکه یک شگفتی معماری محسوب می‌شود و بیش از هر جاذبه گردشگری در جهان، گردشگران را به خود جذب کرده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *