انواع سمنوها

🟠تاریخچه سمنو، به گذشته های خیلی دور و ایران باستان برمی گردد. سمنو از جوانه های گندم که دارای تقدسی خاص در تاریخ بشر هستند تهیه می شود. جوانه گندم نماد زایش و باروری می باشد. سمنو در ابتدا در سرزمین های فلات ایران بعنوان یک غذای سنتی و با طبعی گرم که یک غذای معجزه آسا نامیده می شد؛ مرسوم بود.
پخت سمنو در ایران به گذشته های خیلی دور بر می گردد. این دسر گندم گون در ایران باستان از جوانه های گندم که نماد زایش و باروری هستند تهیه می شده است. تاریخچه سمنو در ایران باستان، به بیش از سه هزار سال می رسد. سمنو ابتدا در سرزمین های فلات ایران بعنوان یک غذای سنتی و با طبعی گرم که یک غذای معجزه آسا نامیده می شد؛ مرسوم بود. این خوراکی مقوی و لذیذ علاوه بر ایران، در بسیاری از کشور های آسیای میانه از جمله ازبکستان، تاجیکستان، افغانستان و قرقیزستان پخته می شود و به آن سمنک می گویند.
سمنک پزی یکی دیگر از آداب رسوم نوروزی تاجیکان است که در گذشته، (سمنو) به عنوان اولین غذای رایگان سال نو بین اهل روستا و محل توزیع می‌شد و کودکان از اولین کسانی بودند که از این خوراک می‌خوردند.

🟠طبخ سمنو در مراسمی به نام سمنو پزان، معمولا از یک هفته مانده به نوروز شروع می شود و طی مراسمی تا پایان سال ادامه دارد. قدمت این مراسم به ویژه در اصفهان و مناطق کویری به پیش از اسلام بر می گردد. این اکسیر نوروزی پس از اسلام جلوه ای مذهبی به خود گرفت و غذای خاص حضرت فاطمه زهرا (س) نامیده شد. سمنو ماده غذایی است که از جوانه گندم تهیه شده و هیچ شیرین کننده مصنوعی به آن اضافه نمی شود و برای سلامت و رشد بدن به خصوص کودکان بسیار مفید است.
سمنوی جو، را می توان بمب ویتامین و املاح معدنی دانست و به این دلیل یک انتخاب درست و مناسب برای مادرانی می باشد، که برای سلامتی خود و کودکانشان اهمیت زیادی قائل می باشند.
سمنو جو خواص بالایی در زمینه پوست و مو دارد و از آنجایی که دارای مقادیر بالایی ویتامین E می باشد؛ یک اکسیر جوانی نامیده می شود، که باعث کاهش چروک و جوان سازی پوست می شود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *